Tips Untuk Hilangkan Kulit Kusam

Dah pakai mekap pun still takde seri!
Okay, meh ephyra share tips untuk TACKLE kulit muka korang dari terus x nampak kusam!!

1 Disiplin dengan asas penjagaan wajah – kalau korang x jaga basic, macam mana nak dapat muka yang cantik kan. Basic ni consist of cleanser-serum-moisturizer and kalau boleh pakai jugak sunscreen. Kalau korang konsisten jaga, mesti kulit korang getting better.

2 Pakai produk yang ada kandungan pencerah – korang boleh pakai skincare yang ada brightening ingredients seperti vitamin c & alpha arbutin. Ia akan rawat masalah kulit kusam & dalam masa yang sama mencerahkan secara semulajadi

3 Pastikan cukup tidur – setiap orang x kira laki / perempuan kena tidur setidak2 nya 6 jam sehari untuk rehat. Tidur yang mencukupi menyumbang kepada perbezaan besar kerana ianya bukan je bagi kesegaran sepanjang hari tapi sel2 kulit baru terhasil ketika waktu tidur seterusnya mengelakkan terjadinya proses penuaan kulit pra matang & kulit kusam. Menurut kajian, otot wajah berehat ketika waktu tidur sekaligus membantu mengurangkan garisan atau kedutan seterusnya kulit kusam di wajah. .

Selain dari tu, sis sangat sarankan korang jaga muka untuk rawat kulit KUSAM ni dengan Ephyra Skin Care Series ni. Dah ramai yang berpuas hati. Yang belum try, korang patut try sebab confirm korang pun akan hepi dengan result yang korang akan dapat. Jangan harap ‘miracle’ akan berlaku kalau xde usaha okay!!