FREE SHIPPING: Pembelian RM100 & ke atas (Sem. Malaysia shj)
Bolehkah Mengambil Supplement Bersama Dengan Kafien?

BOLEH KE SAYA MINUM KOPI & AT THE SAME TIME NAK JUGAK MINUM EPHYRA PLUS ni??

Soalan femes yang selalu HQ & agent2 EPHYRA terima daripada #ephyranewbies & #ephyralovers yang suka sangat minum kopi, kalau tak dapat rasa hidup tak sempurna. Bak kata “si hantu kopi”, bagai pungguk rindukan bulan. Mandi tak basah, tidur tak lena. Gituuu

Meh kita baca dulu kesan kafein pada supplement yang kita minum.

1 Kalsium
Kafein menyebabkan kalsium dikumuhkan dalam air kencing & najis. Bagi setiap 150mg kafein yang diambil kira2 bersamaan dengan secawan kopi, 5 mg kalsium hilang. Ia jugak menghalang sejumlah kalsium yang diserap melalui saluran usus & mengurangkan jumlah kalsium yang disimpan oleh tulang. Ini cuma berlaku bila korang minum banyak kopi tapi pengambilan kalsium yang sangat rendah!!

2 Iron/ zat besi
Kafein mengganggu penyerapan zat besi, yang perlu untuk pengeluaran sel darah merah. Kalau korang minum kopi & dalam masa yang sama minum Ephyra, ia boleh kurangkan penyerapan sehingga 80%. So, JARAKKAN SEKURANG-KURANGNYA SEJAM!! .

3 Vitamin & Mineral lain
Tahu x?? kopi ni jugak boleh mengurangkan penyerapan banyak vitamin lain yang bagus untuk badan korang. Ia jugak akan tingkatkan perkumuhan mineral magnesium, kalium, natrium & fosfat. Haaa nak tambah, terdapat jugak bukti bahawa kafein mengganggu tindakan Vitamin A.

So, berbalik kepada soalan tadi sama ada boleh ke minum EPHYRA jugak – jawapannya, BOLEH. Cuma, cara terbaik untuk elakkan dari pengurangan penyerapan vitamin adalah minum kopi selepas minum EPHYRA PLUS ni. Minum EPHYRA seawal pagi time perut kosong maybe dalam pukul 7 & lepas tu minumlah kopi pukul 8.30. Cara lain pulak, korang jugak boleh minum kopi pada waktu pagi & minum EPHYRA PLUS before tido.

Bagi lah chance badan serap kebaikan dari Ephyra dulu tau. Nak cantik, sihat & bertenaga kenalah banyak berkorban.