Free Shipping! Pembelian RM100 & ke atas (Sem. Malaysia shj)
Aktiviti Yang Boleh Dilakukan Semasa Perintah Kawalan Pegerakan

PEJAM CELIK, DAH MASUK HARI KE 7 TEMPOH PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN BERJALAN

Bila sis tengok kat social media, masih ramai lagi yang tak peka dengan arahan yang diberikan oleh KKM & kerajaan. Masih ada lagi yang keluar siap bawak anak2 sekali. No no!! Korang tak boleh ingkar arahan tau, follow apa arahan yang diberi. X kesian ke tengok team #frontliner berkorban nyawa, masa & tenaga untuk korang?

Apa yang korang boleh buat? Nah sis share untuk manfaat bersama...

1. Luangkan masa bersama keluarga. - Time ni lah korang kena betul2 luangkan masa bersama keluarga sebab sebelom ni mesti busy, ada yang keluar gelap balik pun gelap. So, gunakan masa ni sebaiknya!! .

2. Bersenam untuk kekal aktif - Maybe korang selalu pergi gym or jogging sebelom ni, lepas tu sekarang dah x boleh kan? Jangan lah risau sebab kat rumah pun masih lagi boleh exercise. Yang jarang exercise pun kena buat tau sebab time ni korang mesti banyak makan & tidur je kan. So, untuk kekalkan kesihatan - luangkan masa dalam 25-30min untuk buat exercise yang simple & ringan. .

3. Gunakan telekomunikasi untuk berhubung dengan family & kawan2 - masing2 dah banyak masa kan, so korang boleh lah selalu call or video call orang2 yang tersayang. Tanyakan khabar & sebagainya. Jangan berjumpa dengan diorang buat masa sekarang, jangan tambahkan lagi rantaian virus kat luar sana!!

4. Beli barang secara online seperti membeli produk Ephyra. YESS!! Sekarang ni semua hanya di hujung jari, gunakan sebaik2nya. Beli barang secara online untuk kurangkan pergerakan kat luar! And ofcos korang kena dapatkan produk2 EPHYRA sekarang secara online sebab EPHYRA tengah adakan Ephyra LOCKDON’T SALE. Semua produk ada diskaun sebanyak 20%!! Wahh, bukan selalu Ephyra nak buat SALE besar-besaran macam ni,so this is the right time.

5. Bekerja dari rumah / membaca buku atau majalah bagi yang x bekerja untuk menambah ilmu - untuk korang yang boleh bekerja dari rumah, gunakan masa ni sebaiknya. Masa lebih fleksible, so korang boleh je nak buat perkara lain jugak cuma kena berdisiplin untuk siapkan kerja2 yang perlu disiapkan. Buat yang xbekerja, gunakan masa ni untuk membaca - seperti isu2 semasa & bahan ilmiah ilmiah yang lain.

Nak seribu daya, xnak beribu dalih. #Stayathome & amalkan langkah berjaga jaga yang KKM sarankan.